Star Realms

Detta är ett spel som vi kort nämnde tidigare som ett freemium spel och som är ett av de bättre i den kategorin. Star Realms är utvecklat av White Wizard Games och är gratis att ladda ner, men vill man kunna spela online med sina polare så kan man köpa till Premium paketet för fem dollar. Sedan kan man också köpa till expansioner.

starrealms

Hur spelar du Star Realms?

Målet med spelet är att få ner din motståndare till 0 liv eller authority som det kallas för i spelet. Varje spelare börjar dock med 50 i liv och det finns en tutorial för nya spelare. Varje spelare börjar med samma starthand, dvs ett antal kort som du har i din hand och som du drar kort ifrån på din tur. När det är din tur så drar du fem kort från din draghög. Till en början så har alla spelare med 8 st scouts och 2 st Vipers i sin lek.

På din tur så spelar du ut dina fem kort framför dig. Du har nu ett antal val att göra. Varje kort i spelet har ett antal olika symboler på sig. De vanligaste är en gul ring med ett nummer i sig. Detta innebär trade och gör att du kan köpa med den totala summan som du spelat ut. Till exempel har du spelat ut 5 st scouts så kan du köpa kort som kostar 5 eller mindre. Den andra symbolen som är vanlig är röd med ett nummer i sig. Kort med denna symbol gör att du tillfogar motståndaren skada, vilket är nödvändigt för att vinna spelet.

När du spelat ut dina kort så tillfogar du skadan om du har kort som gör det och sedan väljer du om du vill köpa nya kort till din lek. Dessa kort köper du från handelsplatsen i mitten av spelet där fem kort ligger uppradade. Du kan köpa så många kort som du har pengar till. Köpta kort, liksom dina utspelade kort går sedan till din slänghög som sedan blandas när din draghög är slut.

Specialregler

Du kommer märka att de flesta av korten har en del symboler på sig och också en del text. Spelar du ut kort som har samma symbol uppe i vänstra hörnet så blir de allierade och ger då tillgång till extra skada, liv eller trade. Dessutom finns det kort som gör att du kan trasha eller ta bort korten från spelet och det är bra eftersom du då inte behöver dra dina dåliga kort igen.

Betyg

Star Realms är ett oerhört välgjort spel som rekommenderas starkt. Det är roligast i multiplayer om man köper det tillägget, men även kampanjläget mot datorn är fantastiskt. Man har verkligen lyckats med att göra ett roligt kortspel till en bra app och det fungerar jättebra på en iPad med stor skärm.